Zien we binnenkort twee Belgen in Japanse Super GT?

Louise de Graaf


Zien we binnenkort twee Belgen in Japanse Super GT? – Autosport.be

van der Horst
Alessio Picariello
Alessio Picariello

Wie dacht dat deze winter rustig ging verlopen, heeft het mis. Toegegeven, het meeste transfernieuws is ondertussen al gekend, maar afremmen doet het nieuws op dit moment niet. Zo ook in Japan, waar het ook gonst van de geruchten. Zo is er ook eentje dat er misschien een tweede Belg richting het Super GT kampioenschap kan trekken, namelijk Alessio Picariello.

  • Powercars
Team Impul - Nissan Z GT500
Team Impul – Nissan Z GT500

Volgens Sportscar365 zou Picariello namelijk een kandidaat zijn om Nissan te vervoegen in het kampioenschap met één van hun Nissan Z GT500. Overigens één van de vijf wagens, want hij kent wel de nodige tegenstand binnen het team met João Paulo de Olivera, Sascha Fenestraz, Teppei Natori en Atsushi Miyake, die naar jaarlijkse gewoonte in een shoot-out getest worden in Fuji. Voor Picariello een debuut in de klasse, al was hij in het verleden met een Audi actief in de GT300-klasse. Moest hij verkozen worden door Nissan, dan zou hij de tweede Belg zijn bij Nissan, gezien Bertrand Baguette al twee jaar actief is bij de Japanse constructeur.

Iron Lynx - Porsche 911 RSR-19
Iron Lynx – Porsche 911 RSR-19

Moest de selectie niet lukken voor de man uit Gosselies, zou dit geen oponthoud aan zijn carrière mogen geven. Picariello is namelijk gegeerd voor een zitje in het FIA WEC en als we de geruchten in de Belgische media mogen geloven, zou hij de keus hebben tussen Porsche of Lamborghini, meer bepaald Iron Lynx, waar hij dit seizoen voor uitkwam in het FIA WEC. Het valt dus af te wachten waar hij zal belanden.

Foto’s: Georges de Coster – NISMO
Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 4 december 2023.
  • Prospeed Competition

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment