WSC Group richt TCR Gen I-klasse op

Louise de Graaf


WSC Group richt TCR Gen I-klasse op – Autosport.be

van der Horst
Marcello Lotti
Marcello Lotti

WSC Group heeft de oprichting aangekondigd van een ‘TCR Gen I’-klasse die de eerste generatie TCR-gecertificeerde auto’s omvat. Alle auto’s moeten voldoen aan het technische TCR-reglement en alle relevante aanvullingen die vóór 31 december 2017 zijn uitgegeven. De ‘nieuwe’ klasse is alvast een middel om meer wagens op de startgrids te krijgen.

Tiago Monteiro - Honda Civic
Tiago Monteiro – Honda Civic

Later uitgegeven uitbreidingen van het reglement klasseren het model automatisch als een huidige TCR. De BoP voor deze modellen wordt door WSC vastgesteld via speciale TCR technische bulletins.

WSC-president Marcello Lotti licht toe: “We waren ons bewust van de noodzaak om de ‘TCR Gen I’ te creëren, de klasse kwam er op vraag van promotoren en concurrenten zelf. Bijna tien jaar na de lancering van het TCR-concept rijden er nog steeds honderden auto’s van de eerste generatie in de verschillende series over de hele wereld en we willen hen een langer en competitief raceleven verzekeren. De oprichting van de ‘TCR Gen I’ zal de promotors de mogelijkheid geven om deze modellen in speciale series of in een aparte klasse binnen het algemene kampioenschap te laten rijden.”

De volgende modellen werden geïdentificeerd als ‘TCR Gen I’:

– Alfa Romeo Giulietta RF TCR
– Audi RS 3 LMS (SEQ & DSG)
– CUPRA TCR (SEQ & DSG)
– Honda Civic Type R FK2 TCR
– LADA Vesta TCR
-Opel/Holden/Vauxhall Astra TCR
-Peugeot 308 Racing Cup
– SEAT Leon Cupracer
– Subaru WRX STi TCR
– Volkswagen Golf GTI TCR (SEQ & DSG)

Foto’s: Hans van Onsem
Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR op vrijdag 8 december 2023.
  • Prospeed Competition

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment