WRC: Munster krijgt gouden kans bij M-Sport

Louise de Graaf


De geruchten gingen al even de ronde, maar M-Sport heeft het nieuws nu ook officieel gemaakt. De 24-jarige Grégoire Munster mag zich opmaken voor een WRC-seizoen in de Ford Puma Rally1. De Belg wist zich afgelopen jaar duidelijk in de gratie te rijden met enkele knappe resultaten in WRC2 en JWRC, onder meer met winst in de Rally van Estland.

Munster reed dit jaar ook twee rally’s in de Rally1 wagen, in Chili en de Central European Rally, waar hij mooi zevende werd. De zoon van Bernard Munster kreeg daarvoor de steun van Griekse mecenas Jourdan Serderidis.

Adrien Fourmaux - Ford Fiesta Rally2
Adrien Fourmaux – Ford Fiesta Rally2

Bijna even verrassend is de comeback van de Nordist Adrien Fourmaux in het A-team, al liet het team wel al in z’n kaarten kijken door Fourmaux in Japan aan de start te brengen in een Puma. Zo geeft M-Sport hun beide WRC2-rijders een kans in het hoogste echelon. De 28-jarige Fourmaux wordt na een jaartje herbronnen opgevist. Na een moeilijk 2022, maar een uitstekend 2023, waarin hij onder meer Brits kampioen werd en de Ypres Rally won, mag de Rijselse dokter het opnieuw de eer proberen hoog te houden.

Met het nieuws van M-Sport zijn alle teams nu gekend voor 2024. Toyota rekent voltijds op Elfyn Evans en Takamoto Katsuta, met Sébastien Ogier en wereldkampioen Kalle Rovanperä op de tweede rij. Hyundai beschikt over twee troefkaarten met Thierry Neuville en Ott Tänak en zet in de tweede linie Esapekka Lappi, Andreas Mikkelsen en Dani Sordo in. M-Sport blijft, god zij dank, investeren in jong talent!

Afspraak in Monte-Carlo, eind januari.

Foto: Davy Degryse – RIP & M-Sport

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment