WRC: Mikkelsen opnieuw naar het hoogste echelon

Louise de Graaf


Hoe klein de rijdersvijver is en hoe angstig merken zijn om jonge snaken te laten proeven van WRC1, heeft Hyundai Motorsport opnieuw bewezen. Het team uit Alzenau zal een derde wagen ter beschikking stellen van maar liefst drie rijders. Esapekka Lappi had reeds aangegeven geen volledig seizoen meer te rijden en ook Dani Sordo houdt het liever op een beperkt programma. Maar blijkbaar is dat nog altijd te druk waardoor Hyundai Andreas Mikkelsen opnieuw heeft opgevist, en een pak jonge talenten opnieuw in de kou laat staan.

Anderzijds, met Thierry Neuville en Ott Tänak heeft Hyundai wel twee van de drie, maximum vier, titelkandidaten in 2024. Met deze stap beoogt het merk ongetwijfeld podia, overwinningen en de merkentitel, maar de attractiviteit van het WRC komt het alleszins niet ten goede. 

Mikkelsen verdient uiteraard nog een kans. De Noor kwam de stopzetting van het rallyprogramma van Volkswagen nooit meer echt te boven, ook al pikte Hyundai hem in 2018 weer op. Na een sabbatjaar in 2020 vocht de boezemvriend van Neuville terug met twee wereldtitels in WRC2 in drie jaar tijd, en is hij eigenlijk een logische keuze voor Hyundai.

Hyundai belooft wel een jongerenprogramma in 2024 en toont de intentie om talenten in 2025 in te zetten op het hoogste niveau.

Eind januari start het nieuwe seizoen met de Rally van Monte-Carlo.

Foto: Vincent Wouters

 

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment