WRC: Citroën Racing in zee met DG Sport in WRC2

Louise de Graaf


Amper enkele weken na de seizoensfinale van het WRC in Japan, beginnen de voorbereidingen reeds voor 2024. WRC2 zal een stevige Belgische tint krijgen want Citroën Racing trekt DG Sport mee in het bad. Het team uit Theux zal volgend jaar twee C3’s inzetten onder de officiële kleuren.

Yohan Rossel blijft uiteraard aan boord bij de Fransen. Rossel werd WRC3-kampioen in 2021 en werd vorig jaar derde in WRC2, waar hij lang meestreed voor de titel. De tweede naam is enigszins verrassend. De Rus Nikolay Gryazin verlaat TokSport en Skoda en vervoegt Citroën. De Rus, onder meer winnaar van de jongste editie van de Condroz Rally, is aalsnel maar vaak wisselvallig. Mogelijks verlaat de Rus het schip, want er zijn geruchten dat Skoda opnieuw een officieel team zal inzetten en dus minder zou gaan leunen op de diensten van TokSport.

Een beetje opmerkelijk is dat er geen ruimte is voor Stéphane Lefebvre, waar hij reed met een DG-Citroën, die naar aanleiding van de Spa Rally hengelde naar een comeback in WRC2. De Nordist voelde deze week wel de Toyota Yaris Rally2 aan de tand.

WRC2 krijgt dus een flinke Belgische injectie. Benieuwd of enkele Belgische DG-rijders zich zullen laten verleiden om eens mee te proeven van het wereldkampioenschap rally dat midden januari opnieuw begint in Monte-Carlo.

Foto: Davy Degryse – RIP

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment