Vol huis voor Ford Fiesta Sprint Cup testdag op Circuit Mettet

Louise de Graaf


“Wij waren uitermate tevreden over het grote aantal inschrijvers en niet op zijn minst dat er heel veel interesse kwam van jonge rijders”, stelt Koen Wyckmans van V-Max Racing Management, de promotor van de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup. “De vijf beschikbare auto’s waren voor telkens een sessie van één uur zeer vlug sold out, waardoor we heel wat rijders hebben moeten verwijzen naar de reservelijst.”  

  

Alvorens achter het stuur te kruipen van één van de vijf beschikbare Fiesta’s – met dank aan MV Motorsport, Nice Racing, Oeste Kart, FordStore Feyaerts/Team Longin en Eddy De Backer –  mochten de aspirant-Fiesta-rijders als passagier samen met de respectievelijke coaches op ontdekking van het Mickey Mouse-tracé van Circuit Mettet en de race-Fiesta. Nadien was het de beurt aan hen om, telkens vergezeld door de coach/raadgever, rondjes te draaien en voluit kennis te maken met het besturen van zo’n Fiesta Cup!  

  

Ford Fiesta Sprint Cup testdag op Circuit Mettet
Ford Fiesta Sprint Cup testdag op Circuit Mettet

Na afloop niets dan tevreden gezichten. Te meer daar zij na het testuurtje ook nog verwacht werden voor één van de vijf workshops, waarin zij wegwijs werden gemaakt met de werking van de media, het belang om sponsors en partners goed in de picture te plaatsen, de mogelijkheden voor het gebruik van de Hospitality Unit-tent van V-Max Racing, kennis van reglementen, het verloop van een raceweekend en, vooral, de kostprijs en de mogelijkheden van een seizoen in de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup.   

  

“Dat deze jongeren bijna allemaal eerder ervaring opdeden in karting of C1 Racing en nu willen overstappen naar een sterke én betaalbare sprintklasse, toont eens te meer dat V-Max Racing Management de juiste beslissing nam om voor een zevende seizoen te gaan”, benadrukt Jo Lambrecht, de initiatiefnemer van deze Oeste Kart-testdag. “Wat hierbij als mond-aan-mond reclame heeft geholpen is de komst en het doen en laten van Calvin de Groot, bekend uit karting, die dan vanuit de C1 dit jaar is doorgestoten naar de Fiesta Cup en daar in de spotlights is komen te staan als rivaal van gevestigde waarden zoals Tomas De Backer en Alan Czyz!”  

  

Vele andere jonge talenten zijn op dezelfde manier Calvin de Groot voorafgegaan en slaagden er in om in de Ford Fiesta Sprint Cup de stiel te leren, zich in de belangstelling te rijden en zo door te groeien naar andere, hoogstaande sprintkampioenschappen. Namen? Loek Hartog, Kenny Herremans, Nathan Vanspringel, Daan Pijl, Colin Caresani, Kobe Pauwels, Rik Koen, Ellis Spiezia, Senna van Soelen… De lijst is lang en onvolledig. Het toont aan dat de Fiesta Cup een kweekvijver is en blijft en op basis van de interesse die er was voor de testdag, mogen we besluiten dat er nog heel veel ‘vis in de vijver zit’!  

  

“Het succes van deze eerste in België georganiseerde testdag vraagt naar meer”, klinkt het bij de betrokken teams. “Ondertussen liepen nieuwe aanvragen binnen en daarom gaan we binnenkort een tweede datum – ergens begin van het jaar – prikken en dat wereldkundig maken.”   

  

Kalender Benelux Ford Fiesta Sprint 2024  

12 april – Testdag – Circuit Zandvoort  

13-14 april – Voorjaarsraces – Circuit Zandvoort  

31 mei/1-2 juni – Spa Euro Races – Circuit Spa-Francorchamps  

5-6-7 juli – Supercar Madness – Circuit Zolder  

2-3-4 augustus – Jack’s Racing Day – TT Circuit Assen  

13-14-15 september – Betcity Trophy of the Dunes – Circuit Zandvoort  

25-26-27 oktober – Supercar Madness Finale Races – TT Circuit Assen  

Ford Fiesta Sprint Cup BNL

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment