Virtual 24H Zolder: wie eindigt het seizoen met winst

Louise de Graaf


Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Arnage Competition – Lamborghini Huracan Evo GT3

Hoewel de kwaliteit in Belcar 1 gevoelig gestegen is dit jaar, is de titelstrijd al zo goed als over. Arnage Competition kon met vier overwinningen op rij een serieus gat slaan in de puntenstand tegenover naaste achtervolger Valkyrie Exype Competition. Mathematisch kan het nog, gezien er maar 33 punten verschil zijn en er nog 53 te verdienen vallen. Maar dan moeten we serieuze fouten zien bij het team dat tot nog toe het seizoen domineerde. Al kan de winst hier wel gevoeliger liggen, want vorig jaar won Valkyrie de race op strategie en dat vanaf het eerste uur. Als je het hele jaar bekijkt, zijn beide teams de voornaamste kandidaten voor de winst, met BOUTSEN-VDS by UNDERCUT #RED, SIMPACT x NOIZEZZ en Viraco E-Sports White als voornaamste outsiders op basis van hun kunnen tot nog toe en zij vechten nog voor de derde plaats in de eindstand.

[img id=89731 rightIn ]Belcar 2 is de strijd voor de titel al zo goed als over. Met het wegvallen van RPM, dat amper tot niet aan racen toekwam in de tweede seizoenshelft, en Arnage Competition Pink dat wat interne wijzigingen doorvoerde, kreeg Valkyrie Exype #877 de titel merendeels in hun schoot geworpen. In die klasse is de overwinning in de Virtual 24 Hours of Zolder en de vice-titel nog de belangrijkste zaken die er zullen spelen. Gezien de vorm van Valkyrie Exype #877 – Magny-Cours wel niet meegerekend – vormen zij ook daar tot de beste kanshebbers. Vooral met dank aan hun strateeg op de achtergrond, die hen vanaf het begin al hielp aan overwinningen. RPM ging wel aan de start komen en kan dus een vuist maken tegen het Scandinavisch geweld van Valkyrie, maar ook ART Simracing II en Arnage Competition Pink zijn allesbehalve kansloos.

Traxxis by JWS Classic Cars - Mercedes-AMG GT4
Traxxis by JWS Classic Cars – Mercedes-AMG GT4

Tot slot is er nog wel een klasse waar de wedstrijd een groot verschil kan maken: Belcar 3. Daar zagen we een competitie in twee delen eigenlijk. Tijdens de eerste seizoenshelft was het de Mercedes van Traxxis by JWS Classic Cars die de toon zette met twee overwinningen en een podium. Na de zomerstop veranderde dit naar een dominantie voor Arnage Competition O-Rouge, dat met een injectie van Fabrice Cornelis en Coen Klopman ineens twee overwinningen pakte. Met deze twee erbij zijn zij de voornaamste kanshebbers om een derde (klasse)overwinning in vier edities te pakken. Al mag men Traxxis en SimWorld.be Rapyd niet vergeten. Deze laatsten zijn de revelaties van dit seizoen, met hun overwinning in Magny-Cours. Wel is de kans groot dat deze teams ook de top drie gaan zetten voor het seizoenseinde, de vraag is alleen in welke volgorde.

Start 2023 Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup Magny-Cours race 2
Start 2023 Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup Magny-Cours race 2

Terwijl alle ogen gericht zijn op de Virtual 24 Hours of Zolder, hebben we donderdag nog de finale van de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup. Daar is al één van de vier titels zeker gekend, al zal de VBSSC 3 de spannendste zijn om te zien inzake wie daar de titel wegkaapt. Die wedstrijden starten donderdag om 20:30 uur met live commentaar. En dan zaterdag begint de etmaalrace om 15 uur, en kan u alle 24 uur live volgen met vermoedelijk twee commentator duo’s, zoals in 2022 al het geval was.

Foto’s: Virtual Belcar Series – Simon Heck

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment