Virtual 24H Zolder: Na 2H: Arnage Competition aan de leiding na chaotische opening

Louise de Graaf


Virtual 24H Zolder: Na 2H: Arnage Competition aan de leiding na chaotische opening – Autosport.be

van der Horst
Start 2023 Virtual Belcar 24 Hours of Zolder
Start 2023 Virtual Belcar 24 Hours of Zolder

De Virtual Belcar 24 Hours of Zolder is officieel van start gegaan! Na twee uur racen ligt voorlopig de Arnage Competition GT3 Lamborghini op kop, met een lichte voorsprong op de BOUTSEN VDS by UNDERCUT #RED Audi. Al was de openingsfase allesbehalve rustig en kunnen we ook al een eerste opgever noteren in Belcar 3.

De pole werd behaald door BOUTSEN VDS by UNDERCUT #RED en kon deze ook zonder problemen vasthouden in het eerste uur, maar tijdens hun openingspitstop verloor men veel tijd vanwege dat de bandenwissel en het tanken apart gebeurde in plaats van tegelijk. Zo stonden zij 20 seconden langer binnen dan de meesten en was het Arnage Competition die profiteerde om de leiding over te nemen en vast te houden richting het tweede uur. Valkyrie Exype Competition volgt voorlopig op een derde plaats, nadat het ook al wat terrein moest goedmaken in de openingsuren.

Dat terwijl DBRPM in het voordeel is in Belcar 2. Vince Peeters opende zeer sterk en hield voorlopig ook zonder problemen zijn leiding vast tegenover GTE Racing by Xenum. Voorlopig is het verschil tussen beiden dertien seconden, terwijl vijtien tellen daar achter Valkyrie Exype #877 zich op een derde plek nestelt. Tot slot is het Arnage Competition wat de klok slaagt in Belcar 3. Arnage Competition O-Rouge is dankzij Fabrice Cornelis autoritair leider tegenover Arnage Competition Light. Al blijft Traxxis by JWS Classic Cars wel in de buurt. Helaas zijn we in deze klasse al een belangrijke pion kwijtgespeeld met Viraco E-Sports Black, nadat zij na 20 minuten in de race er uit getikt werden.

Foto: Simon Heck
Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zaterdag 9 december 2023.
  • De Swert Opticiens

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment