Truck GP: PK Carsport-trio Longin, Longin en Guelinckx mikt op winst

Louise de Graaf


Het Belcar Endurance Championship zit in de lift. Volgend weekend staan een kleine dertig bolides aan de start van de 125 minuten durende race in het voorprogramma van de Belgian Truck Grand Prix. Op Circuit Zolder wordt ook heel wat animatie voorzien en aangezien de weergoden eindelijk uit hun winterslaap lijken te ontwaken is er geen reden om de Belcar-meeting niet ter plaatse bij te wonen. De troepen van PK Carsport willen er alvast voor het spektakel zorgen.

Bert Longin
Bert Longin

“De eerste race van het jaar hebben we gedomineerd en hadden we eigenlijk moeten winnen”, stelt Bert Longin onomwonden. “Een ongelukkige tussenkomst van de safety car en een leegloper in de slotfase zorgden er echter voor dat we pas als derde finishten. Dat betekent eigenlijk dat we dit weekend best winnen om onze titelkansen helemaal gaaf te houden. Maar het startveld is opnieuw uitgebreid en de concurrentie ook wat sterker, dus makkelijk wordt dat niet.”
Bert en Stienes Longin kunnen dit weekend opnieuw rekenen op Peter Guelinckx, die bij de eerste race nog verstek moest geven. De regerende Belcar-kampioen is er helemaal klaar voor.

“Blijkbaar kunnen die jongens zonder mij niet winnen”, schatert Guelinckx. “Grapje, natuurlijk. Ik kijk er in ieder geval ontzettend naar uit. We zullen geen fouten mogen maken, snelle pitstops moeten afwerken en van de eerste tot de laatste minuut moeten blijven pushen. De concurrentie is immers ontzettend sterk.”

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport – Audi R8 LMS GT2

Guelinckx reed dit seizoen nog geen race met de Audi R8 LMS GT2, maar wel al enkele 12- en 24-uursraces met een Porsche. “Ik heb inderdaad al wat racekilometers in de benen”, bevestigt hij. “Qua track time en race pace zit het dus goed. En voor de terugkeer naar de Audi heb ik geen schrik. In die auto achter het stuur kruipen voelt aan als thuiskomen. Ik reed een paar weken geleden nog eens vijf rondjes met de Audi en was al meteen sneller dan ik ooit geweest was.”
Een niet onbelangrijke bijzonderheid dit weekend, is dat de Belcar-race in het kader van de Belgische manche van het Europese truckkampioenschap wordt afgewerkt. En dat heeft zo zijn gevolgen.

Bert Longin & Anthony Kumpen
Bert Longin & Anthony Kumpen

“We hebben in het verleden al heel wat keren tijdens zo een truckweekend geracet”, weet PK Carsport-teambaas Anthony Kumpen. “En telkens moesten we vaststellen dat de rondetijden duidelijk langzamer waren. Dat hoeft ook niet te verwonderen: door de hoge rubberafzetting van de truckbanden, de vloeistoffen die op het circuit terecht komen en de smurrie die de trucks van naast het asfalt op de baan gooien wordt het gripniveau duidelijk gewijzigd. Maar dat vinden wij geen probleem. We hebben met de Audi de afgelopen jaren al met drie verschillende bandenmerken geracet, en die leverden telkens een eigen grip level op. We weten dus hoe we de auto moeten aanpassen om dat te compenseren. Op dat vlak zitten we goed.”

De tweede Belcar-race van het seizoen begint zondag om 12u10 en duurt 125 minuten. Wie de race niet ter plaatse kan bijwonen, die kan zondag in de vooravond op Sporza terecht, waar een uitgebreide samenvatting van het Belcar-weekend wordt uitgezonden.

Persbericht Racemail Press Team

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment