Toyota Gazoo Racing neemt Nyck de Vries op in het team

Louise de Graaf


Toyota Gazoo Racing neemt Nyck de Vries op in het team – Autosport.be

van der Horst
Nyck de Vries
Nyck de Vries

Toyota Gazoo Racing heeft vandaag zijn rijdersbezetting voor het volgende seizoen van het FIA WEC bekend gemaakt en daar werden we toch geconfronteerd met een verrassing. Nyck de Vries wordt namelijk toegevoegd aan de bemanning van de nummer #7, waar hij de plaats inneemt van José María López. Al blijft de Argentijn nog steeds in loondienst van het Japanse merk.

Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 Hybrid
Toyota Gazoo Racing – Toyota GR010 Hybrid

De Vries was vroeger al een van de reserve-piloten van Toyota, totdat hij dit jaar de overstap maakte naar de Formule 1. Maar sinds hij zijn plaats in de formule 1 wee kwijtspeelde geraakt de voormalige wereldkampioen Formule E weer terug gemakkelijk aan zitjes, eerst met Mahindra in de Formule E en nu ook terug bij de Japanse constructeur. De Nederlander zal de plaats innemen van López op de #7, met Mike Conway en Kamui Kobayashi als teamgenoten. Debezetting van de  #8 blijft ongewijzigd met Sébastien Buemi, Brendon Hartley en Ryo Hirakawa.

Kamui Kobayashi, José María López en Mike Conway
Kamui Kobayashi, José María López en Mike Conway

López verlaat evenwel Toyota, en zelfs het FIA WEC niet. De Argentijn zal namelijk de voornaamste persoon worden die instapt bij het Akkodis ASP team, dat aan de start wil verschijnen met de Lexus RC F GT3. Het Franse team hoopt op een startticket, gezien Lexus en Toyota gelinkt zijn aan elkaar. Daarnaast stuurt men ook een Toyota junior richting Europa. Ritomo Miyata, die dit seizoen de dubbel in Super GT en Super Formula realiseerde, zal namelijk debuteren in een LMP2 bij Cool Racing. Daar vervoegt de Japanner Lorenzo Fluxa en nog een derde naam die later bekend gemaakt wordt.

Foto’s: Racing International Photography – Toyota Gazoo Racing – Georges de Coster
Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op maandag 20 november 2023.
  • Powercars

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment