Tom Van Rompuy: “Een kans die ik niet mocht laten schieten”

Louise de Graaf


Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
Chevrolet Corvette Z06 GT3.R

Gezien de verandering binnen het landschap van het FIA WEC zijn bronzen piloten ineens zeer gegeerd. Dat is een gegeven waar Van Rompuy wist mee om te springen en met succes. Na in de belangstelling te hebben gestaan bij verschillende teams, zette hij uiteindelijk zijn krabbel bij TF Sport.
Van Rompuy: “Via via ben ik bij TFSport terecht gekomen. Mijn contact had mij voorgesteld bij teambaas Tom Ferrier, die nog op zoek was naar een snelle bronzen piloot. Een kans die ik niet mocht laten schieten.”
Al zal het wel vanaf nul starten worden. De wagen is zowel voor onze landgenoot als het team compleet nieuw.
“Het mag wel een nagelnieuwe wagen zijn, maar Corvette, dat toch al een rijke autosportgeschiedenis heeft, is zeer goed voorbereid,” verduidelijkt Tom. “Hetzelfde geldt voor TF Sport dat de laatste jaren de nodige erkenning verdiend heeft en niet aan haar eerste proefstuk toe is.”

Qvick/Van Rompuy - BMW E36 STW
Qvick/Van Rompuy – BMW E36 STW

Al zal hij pas begin volgend jaar kennis maken met de wagen.
“Midden januari gaan we testen met de bolide en dan is de eerstvolgende keer dat ik terug in de wagen kruip tijdens de Prologue.” Ook komen er nu meer trips buiten Europa aan te pas.
“Dat is de charme van het kampioenschap en het zal ook een mooie ervaring zijn voor mij. Al zal ik voor elke wedstrijd de nodige tijd achter de sim zitten,” besluit de snelle VR Racing piloot.
Daarnaast zal Van Rompuy nog wel op Belgische bodem te bewonderen zijn, waarbij hij al zeker de 24 Hours of Zolder en enkele wedstrijden in de Belcar Historic Cup zal afwerken, indien deze niet overlappen met het FIA WEC.

Foto’s: Niels Vaeck – TF Sport – Bravo Racing

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment