TCR European Endurance-serie in 2024 van start

Louise de Graaf


TCR European Endurance-serie in 2024 van start – Autosport.be

van der Horst
TCR Endurance
TCR Endurance

RIZA International promoot een nieuwe TCR European Endurance-serie die in 2024 van start gaat. De nieuwe serie behelst vier meetings: twee in Italië en één in Hongarije en Tsjechië. Het format omvat een race van twee uur, opgesplitst in twee delen van elk 60 minuten met een verplichte pitstop voor een rijderswissel en wissel van twee banden. De som van beide delen resulteert in het uiteindelijke resultaat.

  • LTF
De grid voor deel 1 wordt bepaald door de som van de snelste tijden behaald in twee kwalificatiesessies van elk 15 minuten, één voor elk van de twee rijders. De grid voor deel 2 wordt bepaald op basis van het resultaat van deel 1. Er worden drie verschillende klassen voorzien: Overall, DSG en Gen I. Kumho is de enige bandenleverancier, de races worden live gestreamd op TCR TV en YouTube.

RIZA-oprichter Maurício Slaviero, voormalig promotor van de Braziliaanse Stock Cars-serie en momenteel co-promotor van TCR South America en TCR Brasil:  “Wij geloven dat er ruimte is voor een uithoudingsserie  voorbehouden aan TCR-auto’s. Uiteindelijk is ons doel om er een serie van twee uur durende races van te maken, maar we hebben besloten om  een zachte start te nemen; het opsplitsen van de races in twee delen van 60 minuten moet helpen om de kosten onder controle te houden.”

Voor meer informatie: [email protected].

TCR European Endurance-serie 2024 – voorlopige kalender

27/28 april – Balatonparkcircuit
18/19 mei – Autodromo Vallelunga Piero Taruffi
21/22 juni – Misano Wereldcircuit Marco Simoncelli
12/13 oktober – Automotodrom Brno

Foto: WSC Group
Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR op donderdag 14 december 2023.
  • De Swert Opticiens

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment