SRO Speedweek: De Trophées Mitjet 2L France en Nord Europe samen in Spa-Francorchamps

Louise de Graaf


SRO Speedweek: De Trophées Mitjet 2L France en Nord Europe samen in Spa-Francorchamps – Autosport.be

van der Horst
Mitjet 2L Nord Europe
Mitjet 2L Nord Europe

De Trophées Mitjet France en Nord Europe maken zich op om samen in actie te komen op één van de meest iconische circuits ter wereld. Niet minder dan 34 Mitjets 2L worden dit weekend (21-23 juni) verwacht op het Circuit van Spa-Francorchamps. Beide disciplines racen er samen, onder de supervisie van Mitjet International.

Tweeëneenhalve maand na de start van het seizoen 2024, in het kader van de Coupes de Pâques in Nogaro, trekken de rijders van de Trophée Mitjet France richting de Ardennen en het legendarische 7,004 kilometer lange circuit. Ze komen er in actie in het kader van de SRO Spa Speedweek, de opwarmer voor de eeuwfeesteditie van de CrowdStrike 24 Hours of Spa, en ontmoeten er hun collega’s van de Trophée Mitjet 2L Nord Europe, die aan hun derde manche toe zijn.
 
DUBBELE INZET VOOR EEN TOPDUEL
 

Guillaume Patze - GAS Racing
Guillaume Patze – GAS Racing

Voor de eerste keer sinds de start van het seizoen 2024 komen de protagonisten van het Franse en Noord-Europese kampioenschap samen aan de start, voor een weekend dat heel intens belooft te worden. Heel wat rijders komen in beide disciplines aan de start, en er wordt een topduel verwacht tussen August Therbo (MV2S Racing) en Romain Damiani (GTDRIVE Racing Team).
 
Als drievoudig winnaar tijdens de Coupes de Pâques in Nogaro won August ook zeven van de acht Nord Europe-confrontaties, verreden in Zandvoort en Zolder. De Deen van MV2S Racing, die op 1 juni zijn 17de verjaardag vierde, maakte dus heel wat indruk en trekt naar Spa met het statuut van dubbele kampioenschapsleider en onbetwiste favoriet.
 
Romain Damiani is de enige rijder die hem wat weerwerk kon bieden en dan ook zijn grootste tegenstander in het kampioenschap: in de Franse titelstrijd worden ze slechts door 12 punten gescheiden, in de Noord-Europese door 18,5 punten.
 

Xavier Bourlard
Xavier Bourlard

Heel wat Belgische rijders werken dit weekend een thuiswedstrijd af, te beginnen met Gentleman Xavier Bourlard (GTDRIVE Racing Team) – ook hij werkt een dubbel programma af – maar ook Arnaud en Axelle Blaise (BJP Racing) en Guillaume en André Patze (GAS Racing), die zich volledig op de Benelux toeleggen. Hun doel? Weten te schitteren voor eigen publiek en de Brabançonne te laten weerklinken. Een ambitie die we ook terugvinden bij DN’S Racing, het Belgische team van Tristan Clay (vier keer op het podium in Nord Europe) en Jonathan Potier.
 
GENTLEMEN EN JUNIORS OP ZOEK NAAR EEN EERSTE ZEGE
 
De twee leiders van het kampioenschap mogen dan al met het gros van de aandacht gaan lopen, maar ook de andere rijders geven blijk van heel wat motivatie, zeker aan de vooravond van dit langverwachte weekend op het Belgische circuit.
 

Sebastien Seveau - Mitjet 2L
Sebastien Seveau – Mitjet 2L

Sébastien Seveau (Génération Stunt) leidt in Gentleman in het Franse kampioenschap, maar wist dit jaar nog niet te winnen. De omloop in de Belgische Ardennen zou deze professionele stuntman succes kunnen opleveren, maar streekrijders Xavier Bourlard, Alexandre Guesdon en Jérémy Lourenço (Génération Stunt) zouden wel eens wat roet in het eten kunnen gooien.
 
Ook enkele Juniors zijn vast van plan zich in de kijker te rijden, zoals Mathias Cazaux (MV2S Racing) – tweede in de Mitjet 2L France Junior-tussenstand , die in Nogaro heel dicht bij een eerste algemene overwinning kwam – of ook zijn dichtste rivaal Mathis Barault (AV Racing). Ook Nathan Pozmentier (VPS Racing) en Ryan Herbert (GTDRIVE Racing Team) wisten in Nogaro al van het podium te proeven.
 
Of wie weet, misschien komt de verrassing wel van een andere rijder op de startgrid? Dat komen we dit weekend te weten. We herinneren er nog even aan dat de races zaterdag en zondag live te volgen zijn op het YouTube-kanaal van Mitjet International.
 
 
Vrijdag
11.10 – 11.40 Vrije training 1
18.05 – 18.35 Vrije training 2
 
Zaterdag
10.10 – 10.45 Kwalificaties
14.40 – 15.00 Race 1
20.15 – 20.35 Race 2
 
Zondag
12.10 – 12.30 Race 3
17.35 – 17.55 Race 4

Persbericht Mitjet International
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 19 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting SRO Speedweek.
  • Powercars

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment