Spa Rally: Een Metro 6R4, een Celica ST205 en een Impreza 555 als nulwagens

Louise de Graaf


Olivier Breittmayer en Pierre Sibille ontfermen zich over het aankondigen van de komst van de deelnemers aan de rally, en doen dat op een aantal verschillende manieren.

Gedurende het weekend zien we ze in actie aan het stuur van een MG Metro 6R4 ex-Prodrive en ex-David Richards, één van de zeldzame exemplaren met het stuur links, en nog steeds een heel indrukwekkende Groep B!

Uit de Groep A-tijden komt er een Subaru Impreza 555 in Safari Rally-versie naar Spa, een wagen die in die tijd werd bestuurd door Kenneth Eriksson. 

Toyota Celica GT-Four ST-205
Toyota Celica GT-Four ST-205

En de Toyota Celica GT-Four ST-205 ex-Armin Schwarz is één van de zes fabriekswagens die in 1995 door het Japanse merk werden gebouwd. Het is zonder twijfel één van de mooiste Celica’s uit de geschiedenis, zeker in die kleuren.

De aanwezigheid van deze koninginnen van de rallysport geeft DG Sport ook de gelegenheid om de eerste editie van het Ardenne Rally Festival aan te kondigen, gepland voor de lente van 2024, waarbij in en rond Vresse-sur-Semois nog eens uitgebreid uit het grote boek van de rallygeschiedenis wordt voorgelezen, zonder enige vorm van competitie.

In afwachting hebben de liefhebbers met de Metro, Impreza en Celica uit de Breitt Gallery nog een extra reden om tijdens het laatste weekend van november naar Spa af te zakken…

Spa Rally

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment