Spa Francorchamps Revival 2024: Afspraak van 24 tot 27 april

Louise de Graaf


Spa Francorchamps Revival 2024: Afspraak van 24 tot 27 april – Autosport.be

van der Horst
Spa Francorchamps Revival
Spa Francorchamps Revival

De eerste editie, afgelopen zomer, verraste vele liefhebbers door onder meer de kwaliteit van de organisatie en de manier waarop het centrum van Spa tot een tempel voor prachtige wagens van weleer en vandaag werd omgetoverd! Zoals aangekondigd zal de Spa Francorchamps Revival ook meteen een tweede editie beleven, maar daarvoor geven we afspraak in volle lente, meerbepaald van 24 tot 27 april 2024…

  • Skylimit Events
Zoals bij elk evenement is er een eerste keer”, vertellen Jean-Pol Piron en Alain Degen fier, zij die de bedenkers van de Spa Francorchamps Revival zijn. “En zoals verwacht, trokken we uit deze eerste editie heel wat lessen. Sommige ideeën bleken uitstekend, andere minder, waardoor we vrij snel vooruit konden kijken naar de tweede editie. Hoewel de grote lijnen van het evenement behouden zullen blijven, is de datum helemaal anders. Een van de prioriteiten was om de Spa Revival Track Day op het circuit van Spa-Francorchamps te houden, dus werd het evenement naar eind april verplaatst. Het spreekt voor zich dat we uiteraard op prachtig lenteweer hopen!
 
De Spa Francorchamps Revival 2024 gaat op woensdag 24 april op ‘het mooiste circuit ter wereld’ van start, in aanwezigheid van een grootheid uit de autosport. Op die dag is er voor de liefhebbers een Spa Revival Track Day, georganiseerd in nauwe samenwerking met Curbstone, die openstaat voor Classics, GT’s en sportwagens, met uiteraard ook een VIP Hospitality & Lounge en een tentoonstelling van constructeurs.
 
De drie volgende dagen, donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 april, vormt Spa opnieuw het hart van dit Premium Event. Op het programma staat een Spa Revival Rally, met opnieuw een Classic Tour en een GT Tour, terwijl een bijzondere Spa Revival Elegance Gallery het evenement zal afsluiten. Daarnaast is er een exhibitie van klassieke en moderne sportwagens, de imposante VIP Driver Club en een reeks diners en andere thema-activiteiten.
 
Op donderdag keren de historische auto’s naar het Circuit van de Spa-Francorchamps terug en dat in ‘After Six’-modus, gevolgd door een barbecue aan ‘L’Arbre qui tue’. Niet te missen!
 
Anders dan dit jaar zal ook de Regularity Rally officieel op het programma staan. Deze rally voegt het element competitie aan de Spa Francorchamps Revival toe, in de vorm van een echte Regularity Rally die wordt opgezet en geleid door experts uit het genre, in dit geval het team van Jean-François Devillers, met een roadbook van de hand van Eric Chapa. Eveneens niet te missen dus.
 
Surf dan ook snel naar de officiële website www.sparevival.com voor alle nuttige informatie en om de deelname te registreren. Wat de data van woensdag 24, donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 april betreft, die mogen meteen in de agenda 2024.
 
Tot ziens in Spa!

Spa revival
Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op donderdag 14 december 2023.
  • Prospeed Competition

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment