Sophia Floersch keert terug bij VAR, dat line-up compleet heeft

Louise de Graaf


Sophia Floersch keert terug bij VAR, dat line-up compleet heeft – Autosport.be

van der Horst
Sophia Floersch
Sophia Floersch

Van Amersfoort Racing heeft de line-up voor komend seizoen compleet. De Nederlandse formatie liet vandaag weten dat Sophia Floersch het team zal vervoegen in de Formule 3, waar ze afgelopen seizoen nog voor PHM Racing in uitkwam. Eerder werden Tommy Smith en Noel Leon al bevestigd bij VAR.

  • De Swert Opticiens
Sophia Floersch pakte afgelopen seizoen als eerste vrouwelijke pilote punten in de Formule 3. Ze eindigde 23e in de eindstand. De Duitse kwam eerder al in actie voor Van Amersfoort Racing alvorens een uitstap naar de sportcars en DTM te maken. Na dit seizoen testte ze driemaal met VAR en nam ze voor dat team ook deel aan de World Cup in Macau. 

Eerder raakte bekend dat de Brit Tommy Smith een tweede seizoen in de F3 zal afwerken voor het Nederlandse team. Hij en Floersch krijgen het gezelschap van Noel Leon. De Mexicaan werd dit seizoen kampioen in de Euro Formula Open met zeven overwinningen achter zijn naam. 

In tussentijd is ook Sébastian Montaya zeker van een tweede seizoen in de klasse. De zoon van Juan Pablo Montoya switcht van Hitech Pulse Eight naar Campos Racing, dat daarmee de zitjes vol heeft voor 2024. Ook Christian Mansell blijft nog een jaartje in de F3. De Brit verlaat Campos Racing voor ART GP. 

Nieuw op de grid is Sami Meguetounif. De 19-jarige Italiaan werd dit jaar negende in het FRECA-kampioenschap waarin hij drie podia behaalde. De Fransman realiseerde in de ‘post season tests’ van de F3 zes keer een tijd in de top 10, waarmee hij Trident overtuigde hem binnen te halen. 

Foto: FIA Formula 3
 
Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 3 op maandag 18 december 2023.
  • Powercars

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment