Prewar Days Kortrijk 2023 van 1 tot 3 december

Louise de Graaf


De PREWAR DAYS 2023, het mekka van de internationale vooroorlogse auto-industrie, presenteren dit jaar zo’n 60 exposanten uit 8 landen die zo’n 150 voertuigen samenbrengen, alsook wisselstukken, onderdelen, een karrevracht aan documentatie en memorabilia over een totale oppervlakte van zo’n 6.000m2

Om het met de woorden van Ronald Albers van LMB Classic and Vintage Cars te zeggen: “Kortrijk is het mekka voor de Prewar Lovers. Als je er niet bent geweest, ben je geen prewar liefhebber.” Een standpunt dat door Guy Mahy van de Royal Veteran Car Club bevestigd wordt: “De Prewar Days tonen de voertuigen die geschiedenis schreven en die het vandaag nog steeds doen. Ontdek ze en ontmoet ook hen die het allemaal mogelijk maken”.

BELGIAN MOTORING HISTORY

De PREWAR DAYS editie 2023 presenteren dit jaar las centraal thema “The Belgian Motoring History”. Vandaag kan het misschien vreemd klinken, maar België heeft immers een flink erfgoed op gebied van de auto-industrie. Voor de Eerste Wereldoorlog telde België zo’n 200-tal verschillende autofabrikanten. Merken als Minerva, Imperia, FN, Excelsior of Nagant werden destijds wereldwijd geëxporteerd. De Kortrijk-organisatoren beloven een uitgebreide expositie om deze vergane glorie aan automobiel erfgoed te evoceren.

Leuk extraatje. Een tickets voor de PREWAR DAYS 2023 (14€ in online voorverkoop) geeft niet enkel toegang tot de expo zelf, maar ook een korting van 2.5€ voor het Oldtimermuseum Bossart in Reninge en de organisatoren trakteren je bovendien op een gratis St Bernardus Tripel-biertje.

Persbericht Prewar Days Kortrijk

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment