Misano vervoegt de kalender van de Formule E

Louise de Graaf


Nadat origineel Rome werd aangekondigd moest deze toch wijken op de kalender. Volgens de organisatie om veiligheidsredenen, maar als we The Race mogen geloven zou het meer om bugettaire redenen gaan, vooral vanwege de toevoeging van Tokio aan de kalender. Daarom besloot men om te zoeken naar een permanent circuit als oplossing. Vallelunga wierp zich op als kandidaat, onder het mom om de race nog steeds Rome E-Prix te noemen, maar uiteindelijk is er beslist om naar Misano te trekken, wat een veel goedkopere oplossing bleek te zijn.

Start 2023 Portland E-Prix
Start 2023 Portland E-Prix

Voor het overige blijft er veel ongewijzigd tegenover de laatste kalender qua plaatsen. Alleen krijgt Portland nu twee wedstrijden in een weekend in plaats van de enkele die origineel aangekondigd werd. Dit door het wegvallen van Jakarta, dat net met verkiezingen zit rond de voorziene periode. Al zou de Indonesische hoofdstad wel zeker zijn van een plekje in 2025. Alles tezamen krijgen we nu zeventien wedstrijden voorgeschoteld in elf verschillende steden, wat de langste kalender is tot nog toe van de Formule E. Zes manches daarvan zullen dubbele wedstrijden zijn op hetzelfde weekend, waar vier daarvan ook tevens de laatsten op de kalender zijn.

Start 2023 Formule E Berlin E-Prix 1
Start 2023 Formule E Berlin E-Prix 1

Wel jammer is dat het nu zeker is dat de clash tussen Berlijn en de wedstrijd van het FIA WEC in Spa blijft bestaan. Er kon geen oplossing gevonden worden om één van deze wedstrijden te verplaatsen en dus zullen vele rijders moeten kiezen. Een lastig geval, waarbij António Félix da Costa al een slachtoffer van werd. Ook Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne zullen hierdoor de wedstrijd in de Ardennen missen en dan rijst de vraag wat de anderen zullen doen. Een antwoord dat we vermoedelijk in de weken voorafgaand aan de wedstrijden te horen zullen krijgen.

Kalender Formule E Seizoen 10:

13 januari: Mexico City
26-27 januari: Riyadh (x2)
10 februari: Hyderabad
16 maart: São Paulo
30 maart: Tokio
13-14 april: Misano (x2)
27 april: Monaco
11-12 mei: Berlijn (x2)
25-26 mei: Shanghai (x2)
29-30 juni: Portland (x2)
20-21 juli: Londen (x2)

Foto’s: Formula E – Thomas Smets

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment