Misano: Jean-Éric Vergne weer bovenaan, problemen voor Jaguar TCS Racing?

Louise de Graaf


Misano: Jean-Éric Vergne weer bovenaan, problemen voor Jaguar TCS Racing? – Autosport.be

van der Horst
Jean-Éric Vergne - DS Penske
Jean-Éric Vergne – DS Penske

Een nieuwe vrije training in Misano en het was weer Jean-Éric Vergne die de snelste tijd realiseerde. De DS Penske-piloot was twintig duizendsten van een seconden sneller dan Jake Hughes (McLaren) en een tiende sneller dan Sébastien Buemi (Envision Racing). Nick Cassidy (Jaguar) eindigde als vierde, maar crashte in de laatste minuten zwaar, waardoor zijn team nu ook een race tegen de tijd moet afwerken. Stoffel Vandoorne (DS Penske) was ook weer solide met een vijfde plek.

Het was een incidentrijke sessie deze ochtend. Het begon bij Sérgio Sette Câmara, die stilviel op het tracé halfweg de sessie. Scott Elkins liet daarom de training stilleggen, zodat de wagen terug getakeld kon worden richting de pits. Op zich werd de tijd die verloren raakte tijdens de rode vlag teruggezet, waardoor de overige 21 piloten hun training konden afmaken.

Vanaf daar begonnen ze zich op te maken om hun snelle ronde te oefenen en toen liep het mis voor Cassidy. De Nieuw-Zeelander kwam op volle snelheid uit bocht dertien, maar gezien er twee wagens voor hem rustig reden om zich op te maken voor hun snelle rondjes, week hij uit naar het gras en schoof door tot in de bandenmuur. Zijn rechtervoorwiel en de neus werden geraakt. Hiermee zal zijn team vol aan de bak moeten, gezien de kwalificaties beginnen op minder dan twee uur. Deze start omstreeks 10:25 uur.

Foto: Formula E
Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 13 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano 1.
  • Powercars

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment