Mirko Bortolotti en Nicki Thiim teamgenoten in DTM

Louise de Graaf


Mirko Bortolotti en Nicki Thiim teamgenoten in DTM – Autosport.be

van der Horst
Mirko Bortolotti - SSR Performance Lamborghini
Mirko Bortolotti – SSR Performance Lamborghini

Lamborghini heeft twee kleppers weten te strikken voor het DTM-kampioenschap van 2024. Vicekampioen Mirko Bortolotti blijft aan boord bij SSR Performance, een van de twee satellietteams van de Italiaanse constructeur, en krijgt komend seizoen het gezelschap van Nicki Thiim.

Nicki Thiim, zoon van gewezen DTM-kampioen Kurt, koestert de droom om de prestatie van zijn vader te evenaren. Dat hij daarvoor niet uitkomt voor zijn werkgever Aston Martin, dat hem maandag bevestigde als fabrieksrijder voor 2024, betekent dat de Britse constructeur komend seizoen niet zal aantreden in de DTM.

Niet Aston Martin dus, maar wel Lamborghini. Om kampioen te worden zal Nicki Thiim eerst en vooral moeten afrekenen met zijn teamgenoot bij SSR Performance, vicekampioen Mirko Bortolotti. Lamborghini heeft met Grasser Racing Team bovendien nog een tweede satellietteam aangeduid, waar Christian Engelhart al zeker is van een zitje. Mogelijk komt Frank Perera, tijdens de afgelopen campagne de teamgenoot van Bortolotti, daar terecht.

De DTM 2024 start op 27 en 28 april op het circuit van Oschersleben en bestaat uit acht raceweekends.

Foto DTM 
Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 20 december 2023.
  • Hamofa Performance

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment