Macau: Norbert Michelisz (BRC Hyundai) stap dichter bij titel na verdiende zege

Louise de Graaf


Yann Ehrlacher hypothekeert titelkansen na slechte start
Yann Ehrlacher hypothekeert titelkansen na slechte start

Consternatie in het Cyan Racing-kamp bij de start wanneer Yann Ehrlacher erg slecht weg komt en de openingsronde pas als zevende rondt. Polesitter Michelisz van zijn kant blijft bij het aanremmen van de linke Lisboa-bocht (vernoemd naar het oude, nabijgelegen casino aldaar) Girolami voor, volgen Huff, Azcona, Vervisch, Ma en Ehrlacher.

Podium Race 1
Podium Race 1

Nestor Girolami zet de leider aanvankelijk wel onder druk maar tot een rechtsrteekse aanval komt het nooit. Naarmate de race vordert neemt het Hongaars-Argentijns duo met mondjesmaat afstand van eerste achtervolger Huff. De Brit heeft immers de handen vol om een opzittende Mikel Azcona af te houden. De Hyundai-rijder heeft meer topsnelheid in huis wat bij de doortocht in Lisboa tot splijtende aanvallen van de Spanjaard leidt.

Mikel Azcona - BRC Hyundai N Squadra Corse
Mikel Azcona – BRC Hyundai N Squadra Corse

Tot drie maal toe weet Azcona zijn Hyundai Elantra naast de Audi van de Comtoyou-piloot te positioneren, maar de Brit heeft de koord en houdt stand. Achter het bakkeleiende duo weet Frédéric Vervisch geruime tijd net niet voldoende aan te klampen om Azcona tot een verdedigende rijlijn te dwingen en zo de druk van Huffs schouders te nemen.

Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR
Frédéric Vervisch – Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR

Pas in de slotronde sluit onze landgenoot bij de Spanjaard aan maar tikt daarbij Azcona’s Hyundai in de Malco-haarspeld minimaal aan, waarna elfvoudig Macau-winnaar Huff onbedreigd naar de laagste podiumplaats rijdt. 

Rob Huff - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Rob Huff – Comtoyou Racing Audi RS3 LMS

De Comtoyou-rijder wacht morgen een zware opdracht, wil hij de kloof van 18 punten naar Michelisz alsnog dichten. Yann Ehrlacher die in ronde drie de zesde plaats van Ma Qing Hua cadeau kreeg, moet al hopen op een incidentrijke afsluitende confrontatie, om alsnog het tij te keren en een derde titel uit de brand te slepen.

Wie een en ander live wil meemaken, moet zondagnacht om 3u35 uit bed.

Grid Race 1
Uitslag Race 1

Kampioenschap:
1.Michelisz 428p; 2.Huff 410p; 3.Ehrlacher 408p; 4.Azcona 331p; 5.Girolami 330p; 6.Vervisch 314p; 7.Bjork 300p…

Foto’s: WSC Group & Racing International Photography

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment