Macau: Mercedes 1-2 in geneutraliseerde kwalificatierace

Louise de Graaf


Macau: Mercedes 1-2 in geneutraliseerde kwalificatierace – Autosport.be

van der Horst
Raffaele Marciello - Mercedes-AMG Team Landgraf Mercedes-AMG GT3
Raffaele Marciello – Mercedes-AMG Team Landgraf Mercedes-AMG GT3

De kwalificatierace van de FIA GT World Cup in Macau zit er op en het is Raffaele Marciello (Mercedes-AMG Team Landgraf) die zich van winst verzekerde. De Zwitser reed van start tot finish aan kop en met in zijn zog merkgenoot Maro Engel (Mercedes-AMG Team Craft-Bamboo Racing). Edoardo Mortara (Absolute Racing Audi) vervolledigde de top drie. De wedstrijd zelf werd vooral gedomineerd door de safety car en zelfs een rode vlag, terwijl onze landgenoten zich meer in de middenmoot bevinden.

  • Hamofa Performance
Bij de start stond er geen maat op Marciello, maar evenmin op Engel. Beide Mercedes-AMG’s namen snel de top twee in, ten nadele van Mortara. Wie wel een slechte start kende, was Laurens Vanthoor (Toro Racing Porsche). De Hasselaar werd bijna geraakt door Daniel Juncadella (Mercedes-AMG Team Craft-Bamboo Racing), waardoor hij het gas even moest lossen en zo terugzakte in het veld. Al duurde het niet lang wanneer de eerste safety car op de baan kwam. Dit nadat de Porsche’s van Matteo Cairoli en Thomas Preining stilstonden op de baan en er wel wat tijd nodig was om alles op te ruimen.

Maar ook na de herstart werd er niet lang geracet. Dit kwam doordat Adderly Fong in de laatste rechte lijn voor Lisboa de controle over het stuur verloor, de barrières raakte en zo zwaar naar de overkant schoot. Gezien de vangrail gemaakt moest worden, besloot men om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Daarna restte nog twee ronden om de race te vervolledigen, maar de top drie wijzigde niet. Team WRT zag Sheldon van der Linde eindigen op een vijfde plek, terwijl Vanthoor als zevende over de meet kwam. Alessio Picariello (Luanzhou International Circuit Porsche) werd elfde.

Hiermee is de grid vastgelegd voor de hoofdrace van morgen. Deze vindt plaats om 5:05 uur.

Foto: Mercedes-AMG Motorsport
Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op zaterdag 18 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Prospeed Competition

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment