Macau: Luke Browning wint FIA Formule 3 World Cup

Louise de Graaf


Hitch GP palmde de eerste startrij in met Browning op pole en Dunne op plaats twee. Net zoals gisteren kwam Browning prima van de lijn, terwijl Dunne meteen onder druk kwam te staan van Gabriele Mini. De Italiaan forceerde Dunne in de fout, die in Lisboa rechtdoor de bandenmuur inschoot. Mini kreeg meteen zijn teamegnoot Dino Beganovic in de spiegels en eens het DRS systeem gebruikt mocht worden nam Beganovic de tweede plaats over van Mini. Helaas voor korte duur want opnieuw ging het fout in Lisboa. Beganovic verremde zich en kwam net als Dunne tot stilstand in de bandenmuur.

Net veel later ging Paul Aaron hard de muur in het smalle gedeelte van de klim naar boven. Aaron’s wagen brak in twee stukken en vloog vrijwel meteen in brand. De Est kon snel uit de auto stappen maar de race werd voor een uur stilgelegd om de auto te takelen en de vangrail te herstellen.

Gabriele Mini
Gabriele Mini

Browning, Mini, Hauger; dat was de top drie toen de race met nog vijf ronden te gaan weer van start ging. De Brit ging heel laat op het gas maar sloeg meteen een gaatje op Mini die Hauger langszij zag komen. Het leek er op dat Hauger ook Browning zou kunnen gaan aanvallen, maar Browning verdedigde uitstekend. Amper één ronde later kwam er een nieuwe safetycar nadat Nikola Tsolov bij het opdraaien van startfinish te breed uitkwam en voor de derde keer dit weekend moest uitstappen. Met nog amper drie rondjes te gaan, werd de race afgevalgd achter de safetycar. Browning rond daarmee een indrukwekkend weekend af met de zege, voor Dennis Hauger en Gabriele Mini. Richard Verschoor kwam nog sterk terug na een tegenvallende kwalificatie. De titelverdediger eindigde als zesde. Ook Dan Ticktum zette de scheve situatie van gisteren min of meer recht met een dertiende plaats. 

Foto’s: Macau Grand Prix Organizing Committee

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment