Macau: 21 wagens voor de FIA GT World Cup

Louise de Graaf


Macau: 21 wagens voor de FIA GT World Cup – Autosport.be

van der Horst
Start 2022 Macau GT Cup
Start 2022 Macau GT Cup

De FIA GT World Cup in Macau staat dit jaar terug op de kalender en dan zakken de GT-piloten af richting de voormalige Portugese kolonie. 21 wagens, verdeeld over vijf merken, verschijnen daar aan de start met daarbij maar liefst vijf voormalige winnaars. Daar is natuurlijk ook de nodige Belgische inbreng bij betrokken. Een overzicht.

De vijf voormalige winnaars zijn natuurlijk niet van de minste. Eduardo Mortara (Audi), Maro Engel, Raffaele Marciello (beiden Mercedes), Augusto Farfus (BMW) en Laurens Vanthoor. Deze laatste werd samen met Alessio Picariello aangekondigd op één van de zeven Porsche’s die aanwezig zijn op het Guia Circuit. Daarnaast kan het Duitse merk ook rekenen op namen als Thomas Preining, Kevin Estre en Earl Bamber.

Er zijn maar twee BMW M4 GT3’s, maar één daarvan is gereserveerd voor Team WRT, die deze prepareert voor Sheldon van der Linde. Nog een belangrijk feit is het debuut van de Ferrari 296 GT3, die wagen is voorbehouden voor Daniel Serra en wordt ingezet door Harmony Racing, dat ook een Ferrari 488 GT3 Evo zal mennen voor Weian Chan. De FIA GT World Cup vindt plaats in het weekend van 18 en 19 november.

Foto: Macau Grand Prix
Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op donderdag 26 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • St. Paul

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment