Japan: Evans sluit het WRC met zege en vice-titel

Louise de Graaf


Spannend werd het niet meer op de slotdag in Japan. Elfyn Evans (Toyota) zit al sinds vrijdag op rozen nadat hij zijn concurrenten één voor één zag wegvallen. De Welshman bleef wel geconcentreerd en hield het tempo hoog. Hij haalde het uiteindelijk met bijna anderhalve minuut voorsprong op Sébastien Ogier (Toyota). Wereldkampioen Kalle Rovanperä (Toyota) werd derde op zowat twee minuten. De Brit, de Fransman en de Fin bezorgen Toyota opnieuw een volledig podium.

Esapekka Lappi (Hyundai) hield de eer hoog voor Hyundai nadat hij al snel zijn teamgenoten Dani Sordo en Thierry Neuville in het decor zag duiken. Hij eindigde vierde. Neuville pakte wel nog de Power Stage.

Takamoto Katsuta (Toyota) besluit als vijfde na een mooie comeback. De Japanner was één van de snelste rijders van het weekend, maar verloor zijn winstkansen reeds op de openingsdag toen hij even van de baan ging. Ott Tänak (Ford) verlaat Ford na een snertseizoen als zesde.

Andreas Mikkelsen (Skoda) werd zevende en won WRC2. Grégoire Munster (Ford) ging van de baan in een poging Mikkelsen bij te houden, maar de Belg mag wel terugblikken op een puike rally. Kajetan Kajetanowicz is de WRC2 Challenger-kampioen.

Foto: Toyota Gazoo Racing

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment