Imola: Meer dan 50 Lamborghini’s in het voorprogramma verwacht

Louise de Graaf


Meer dan vijftig wagens zullen aanwezig zijn op het weekend waar de Lamborghini SC63 LMDh zijn Europees debuut maakt en dan nog eens op Italiaanse grondgebied – een ideaal scenario voor het merk uit Sant’Agata Bolognese. Zoals gebruikelijk worden er vier klassen gehandhaafd: Pro, Pro-Am, Am en de LB-cup.

Podium 2023 Lamborghini Super Trofeo Nürburgring race 1
Podium 2023 Lamborghini Super Trofeo Nürburgring race 1

Wat betreft deelnemers zullen maar liefst acht nieuwe teams hun opwachting maken in de Super Trofeo, waaronder het gerenommeerde Schumacher CLRT-team. Aan de rijderskant wordt vooral gekeken naar een Italiaans-Belgisch duo als topfavoriet. Mattia Michelotto en Gilles Stadsbader, die vorig seizoen vijf wedstrijden wonnen met VS Racing, hebben hun zinnen gezet op de titel. Met de afwezigheid van Brendon Leitch lijkt de weg vrij voor hen, maar ze kunnen zeker flinke tegenstand verwachten. Ook Amaury Bonduel (BDR Competition by GrupoForm) zal als een solo-piloot aan de start verschijnen, hoogstwaarschijnlijk onder de Franse vlag.

Nigel Bailly
Nigel Bailly

Een andere Belg die zal deelnemen, is Nigel Bailly, die uitkomt in de AM-klasse met ART-Line, terwijl Serge Doms de LB-klasse vertegenwoordigt. Renaud Kuppens en Roee Meyuhas zullen de kleuren van Boutsen VDS Racing verdedigen in Pro-Am. Daarnaast worden nog enkele andere landgenoten verwacht.

Vanwege de grote opkomst en het uitdagende circuit van Autodromo Enzo e Dino Ferrari, zijn de kwalificaties dit weekend opgesplitst. Zo krijgen Pro en Pro-Am elk tweemaal tien minuten, net als de Am en Lamborghini Cup. De eerste race zal plaatsvinden op zaterdagavond om 17:40 uur, terwijl de tweede race van het weekend op zondag om 9:45 uur van start gaat. Beide races hebben een duur van 50 minuten.

Foto’s: Niels Vaeck – Lamborghini Squadra Corse

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment