Gulf 12H: Porsche vooraan in eerste oefengalop

Louise de Graaf


Gulf 12H: Porsche vooraan in eerste oefengalop – Autosport.be

van der Horst
Car Collection Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Car Collection Motorsport – Porsche 911 GT3 R

In Abu Dhabi hebben de deelnemers aan de Gulf 12 Hours, afsluiter van de Intercontinental GT Challenge, een eerste oefensessie achter de rug. De beste prestatie kwam op naam van een Porsche ingezet door Car Collection. Mercedes won een eerste – kleine – veldslag tegen de BMW’s van WRT.

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT – BMW M4 GT3

Voor W Racing Team, het fabrieksteam van BMW op het Yas Marina Circuit, begon het raceweekend niet zonder zorgen. De achterstand op Mercedes heeft weinig betekenis, maar de #32 van Charles Weerts, Philipp Eng en Sheldon van der Linde viel in de slotfase even stil aan het hotel. De M4 GT3’s van het Belgische team tikten aan op de negende en veertiende plek algemeen, als derde en vijfde bij de Pro’s.

Mercedes-AMG Team GruppeM Racing - Mercedes-AMG GT3
Mercedes-AMG Team GruppeM Racing – Mercedes-AMG GT3

De beste tijd kwam op naam van de Porsche van Car Collection, bestuurd door de bliksemsnelle Joel Sturm, samen met Dustin Blattner en Constantin Dressler. De auto komt uit in de Am-categorie en schoot in de slotfase naar de top van de tijdstabellen. De ProAm AF Corse Ferrari 296 GT3 van Cozzi/Rovera/Sernagiotto/Pulcini besloot op de tweede plaats algemeen, op 98 duizendste. Beste Pro-bolide was de “Mamba” Mercedes-AMG (Team GruppeM Racing) van Engel/Stolz/Grenier op P6. De sessie werd op enkele minuten van het einde eenmaal kort stilgelegd met de rode vlag.

— Uitslag Open Practice Test 1 – Gulf 12H 2023 (pdf) —

Foto’s: Martijn Wouters
Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op donderdag 7 december 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • De Swert Opticiens

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment