GP Mexico: Verrassingen bij de vleet, eerste startrij voor Ferrari!

Louise de Graaf


De Autodromo Hermanos Rodríguez is een relatief kort circuit van iets meer dan vier kilometer en dus bleven de verschillen tijdens de kwalificatieronden beperkt. Toch was regerend wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull Racing) aardig op weg naar een dominante polepositie, tot Ferrari in Q3 besloot om stokken in de wielen te steken. Charles Leclerc was één tiende van een seconde sneller dan de Nederlander en heeft morgen nog een buffer in teamgenoot Carlos Sainz. Voor Leclerc is het de tweede pole op rij.

Zowel McLaren als Mercedes, een week geleden in Austin nog de grootste concurrenten van Red Bull Racing, haperden op het Mexicaanse circuit. Lewis Hamilton en George Russel reden respectievelijk naar de zesde en de achtste plaats voor Mercedes, met tussen hen Oscar Piastri. Van McLaren-teamgenoot Lando Norris geen spoor in de spits van het peloton…

Smaakmakers sneuvelen in Q1 en Q2

Dat Lando Norris morgen als negentiende aan de Grote Prijs van Mexico begint, heeft de Mclaren-rijder enkel en alleen aan zichzelf te danken. Tot tweemaal toe brak hij een kwalificatiepoging af, om uiteindelijk gehinderd te worden door een schuiver van Fernando Alonso (Aston Martin). Esteban Ocon (Alpine), Lance Stroll (Aston Martin), Kevin Magnussen (Haas) en Logan Sargeant (Williams) waren de andere slachtoffers van Q1.

Met Alexander Albon (Williams) verdween nog een tweede uitdager van Max Verstappen nog voor Q3 van het toneel. “Dit kan niet, er moet schade zijn aan de auto”, reageerde de Thaise Brit verbolgen, nadat hij zowel in de eerste als de derde vrije training als tweede had afgeklokt. De tijd van Albon was voldoende voor de negende positie, maar werd nadien geschrapt omwille van de track limits.

Dat Fernando Alonso in Q2 werd uitgeschakeld, is ondertussen geen verrassing meer. De Spanjaard moet met lede ogen de terugval van Aston Martin aanzien en raakt in Mexico niet verder dan de dertiende startplaats.

De Grote Prijs van Mexico wordt morgenavond betwist vanaf 21 uur Belgische tijd.

Foto: Red Bull Racing

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment