Een ‘100 Years’-logo voor de CrowdStrike 24 Hours of Spa

Louise de Graaf


Een ‘100 Years’-logo voor de CrowdStrike 24 Hours of Spa – Autosport.be

van der Horst
CrowdStrike 24 Hours of Spa 2024 affiche
CrowdStrike 24 Hours of Spa 2024 affiche

2023 is nog niet helemaal afgelopen, maar net als een racer richt SRO Motorsports Group nu al de blik richting de toekomst, nadat deze schitterende jaargang op passende wijze werd afgesloten. 2024 wordt dan ook heel bijzonder voor het bedrijf gesticht en geleid door Stéphane Ratel. De belangrijkste wedstrijd op de kalender, de CrowdStrike 24 Hours of Spa, viert in 2024 immers zijn 100ste verjaardag.

  • St. Paul
De Belgische etmaalrace is zonder twijfel één van de meest prestigieuze wedstrijden op de internationale autosportkalender, en wil zijn eeuwfeest dan ook passend luister bijzetten. Achter de schermen wordt al aan talrijke ideeën gewerkt om de toeschouwers (meer dan 83.000 in 2023) en fans van over de hele wereld een op alle gebied uitzonderlijk evenement te laten beleven.
 

24 Hours Spa 2023
24 Hours Spa 2023

In die context stelt SRO Motorsports Group voor het eeuwfeest een specifieke visuele identiteit voor, zonder echter aan het imago van het evenement te raken. Met zijn gestileerde lijnen werd het logo voor de ‘100 Years’ van de CrowdStrike 24 Hours of Spa gebaseerd op het logo dat in 2023 werd voorgesteld, bij de voorstelling van cyberveiligheidsbedrijf CrowdStrike als nieuwe hoofdsponsor, waarbij tegelijk de Belgische roots en de moderne uitstraling van de wedstrijd in de verf werden gezet.
 
Aan de rechterzijde verschijnt nu een stempel die het unieke en historische karakter van de editie 2024 benadrukt. Deze ‘old school’ stempel staat ook voor een stap terug in de tijd. Met een beetje verbeelding kan men zich voorstellen dat deze stempel staat voor de rijke geschiedenis die in 100 jaar op het circuit van Spa-Francorchamps werd geschreven. De stempel roept ook de stempels op die in de vorige eeuw bij de technische controle van de bolides werd gebruikt. Of de stempel kan ook verwijzen naar de documenten die werden gebruikt in de ‘Ancienne Douane’, vroeger gelegen aan de grens tussen Pruisen en België, en later de naam van de bocht die uiteindelijk werd vervangen door de beroemde Raidillon. En er zijn nog wel wat verwijzingen mogelijk…
 
Dit ‘100 Years’-logo zal bij de volledige communicatie van het evenement worden gebruikt, maar ook in het kader van de tijdelijke collectieve tentoonstelling ‘Gallery of Time’. Er even aan herinneren dat fans worden uitgenodigd om hun ervaringen en belevenissen in de CrowdStrike 24 Hours of Spa te delen. Nadat de expo werd aangekondigd liepen er al ontzettend veel voorstellen binnen. Dat belooft en laat een alvast een uitzonderlijke tentoonstelling vermoeden! Indien u ook uw rol in het eeuwfeest van de CrowdStrike 24 Hours of Spa wil spelen, contacteer ons dan via [email protected].

Crowdstrike 24 Hours of Spa
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in GT World Challenge Europe Endurance op vrijdag 15 december 2023.
  • Hamofa Performance

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment