Dubbel programma voor Belgium Racing op Circuit Zolder

Louise de Graaf


Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing – Porsche 911 GT3 Cup

Gezien Michael Cool een drietal weken geleden bij de openingsmeeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux in Zandvoort tweemaal op het podium eindigde, is hij vastbesloten om die prestatie op Circuit Zolder te herhalen aan boord van zijn Porsche 911 GT3 Cup #99. “Ik kijk er naar uit om terug te racen op Circuit Zolder, een van de twee afspraken op de kalender van de Porsche Sprint Challenge Benelux 2024 die in België wordt afgewerkt”, vertelt Michael Cool. “Door het interessante format van het kampioenschap, worden alle wedstrijden bovendien op één dag afgewerkt, waardoor ik volledig gefocust naar de start kan toeleven. Ik hoop de lijn van in Zandvoort door te trekken en opnieuw te kunnen wedijveren voor een podiumplaats.” Cool krijgt bovendien concurrentie uit eigen rangen, want ook Jan Lauryssen zal aan de start verschijnen van het sprintkampioenschap. Hij neemt deel in zijn vertrouwde Porsche met startnummer 54.

Voor Belgium Racing is donderdag bovendien niet louter raceday. Nadat Jan Lauryssen tijdens de opener van het Belcar Endurance Championship zwaar crashte in de slotronde, diende Belgium Racing de Porsche 911 GT3 Cup volledig opnieuw op te bouwen en op donderdag staat de roll-out van de nieuwe bolide gepland. “De gevolgen van de impact bij de seizoensopener waren toch groter dan we hadden gevreesd”, erkent Belgium Racing Team Manager Jan Gabriëls. “Omdat het chassis beschadigd was, hebben we een nieuwe wagen moeten klaarstomen. Het was een race tegen de klok, maar door knap werk van onze monteurs, kunnen Jan en Dylan dit weekend opnieuw racen met een wagen in topconditie. We gaan op donderdag de eerste kilometers afwerken, om te bevestigen dat alles naar behoren functioneert, maar daarbij verwachten we eigenlijk geen grote problemen.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing – Porsche 911 GT3 Cup

De Belcar-manche dit weekend is niet enkel de tweede afspraak van het jaar op Circuit Zolder, maar ook de laatste wedstrijd op het Limburgse circuit alvorens het kampioenschap het traditionele hoogtepunt van het seizoen aansnijdt: de 24 Hours of Zolder. “De 24 Hours of Zolder is een zware race die je niet wint zonder een gedegen voorbereiding. Er is nog een Belcar-wedstrijd in Spa begin juli, maar de karakteristieken van die omloop zijn enorm verschillend ten opzichte van het tracé in Limburg. We gaan daarom de wedstrijd dit weekend gebruiken als voorbereiding op de etmaalrace.”

“Dat betekent niet dat we zonder ambitie naar Zolder trekken, we bewezen tijdens de eerste race dat we absoluut de snelheid hadden om te winnen. Door een neutralisatie moesten we vrede nemen met de zilveren medaille en dus azen we dit weekend op revanche. De zege zou niet enkel op sportief vlak een mooi resultaat zijn, maar het zou tevens een knappe beloning zijn voor het team na het harde werk de voorbije dagen en weken.”

Voor de Porsche Sprint Challenge Benelux staan op donderdag 20 juni de trainingen, kwalificaties en twee races op het programma, terwijl het Belcar Endurance Championship op zaterdag 22 juni een vrije training en kwalificatie van 45 minuten afwerkt als voorbereiding op een endurancerace over 125 minuten op zondagmiddag.

Persbericht Belgium Racing Team

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment