Drive for Wishes zamelt meer dan 23.000 dollar in

Louise de Graaf


Drive for Wishes zamelt meer dan 23.000 dollar in – Autosport.be

van der Horst
Race for Wishes
Race for Wishes

U heeft het alvast op deze site zien passeren, de Wishful 8 Hours, een virtuele race voor het goede doel ten voordele van Make-a-Wish Belgium – Vlaanderen. Een initiatief dat opgemerkt werd door het algemeen kantoor van de liefdadigheidsorganisatie en zo kreeg Alex Baeyens van EAGLE Speed Academy E-Sports de vraag om een internationale race te organiseren en dat in samenwerking met Make-a-Wish International en Geodesic. Hij ging de uitdaging aan en samen organiseerden ze afgelopen weekend de Drive for Wishes. Een concept dat aansloeg, gezien men meer dan 23.000 dollars bij elkaar zamelde.

Het bedrag bij elkaar verzameld tijdens Drive for Wishes
Het bedrag bij elkaar verzameld tijdens Drive for Wishes

Het concept was simpel: acht uur lang racen op het virtuele Circuit de la Sarthe op iRacing met oftewel een LMDh/GTP oftewel een GT3. Op zich was er al een grote opkomst qua deelnemers, gezien men 120 deelnemende teams moest verdelen over drie groepen. Maar in die acht uur schoot het bedrag voor Make-a-Wish gestaag de hoogte in, om uiteindelijk op 23.225,28 US dollars af te klokken. Overigens 2000 dollar meer dan het vooropgestelde doel, nadat dit al tot driemaal toe bijgesteld werd. Natuurlijk moest er ook nog geracet worden en kregen we daarbij zes winnaars. In GTP gingen de overwinningen naar EFFECT SIMULATIONS #909, Fiercely Forward en High Velocity Racing Team, terwijl bij de GT3’s de winst naar Lys Esports, [A] Pitlane Simracing by O’Charolais en GetPole Racing 2 ging.

EAGLE Speed Academy E-Sports
EAGLE Speed Academy E-Sports

Een tweede geslaagd evenement voor de organisatie dit jaar nadat de tweede editie van de Wishful 8 Hours al 2013 euro opleverde, dit na ook tevens een geanimeerde race. Peanuts in vergelijking tot wat er dit weekend verzameld werd, maar nog altijd even belangrijk voor organisaties als Make-a-Wish. Want ook met dit geld werd er een droom van een kind gerealiseerd, de vijfde in totaal al met de twee evenementen tezamen. Dat geeft de organisatoren alleen maar meer benzine om volgend jaar alles nogmaals te organiseren, wat ook zal gebeuren. Op dit moment ligt het plan er om op 18 mei de derde editie van de Wishful 8 Hours af te werken en ook een tweede versie van de Drive for Wishes ligt al vast. Die zal op 17 november plaatsvinden. Als u aan deze wil deelnemen, hou dan zeker de Facebook-pagina van EAGLE Speed Academy E-Sports in het oog.

Foto’s: EAGLE Speed Academy E-Sports
Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op woensdag 22 november 2023.
  • LTF

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment