Croix-en-Ternois: Het laatste woord en de titel voor Gaban Motorsport

Louise de Graaf


Croix-en-Ternois: Het laatste woord en de titel voor Gaban Motorsport – Autosport.be

van der Horst
Gaban Motorsport - C1 Racing Cup
Gaban Motorsport – C1 Racing Cup

Het seizoen van de C1 Racing Cup werd dit weekend afgesloten op het Circuit van Croix-en-Ternois in de regio Pas-de-Calais in Frankrijk. Er stonden twee wedstrijden van zes uur op het programma, waarbij de algemene titel en de laatste zege van het seizoen op het spel stonden. Met een tweede plaats op zaterdag en een klinkende overwinning op zondag was het de #228 van Gaban Motorsport die met de prijzen aan de haal ging…

C1 Racing Cup @ Croix-en-Ternois
C1 Racing Cup @ Croix-en-Ternois

Zoals gebruikelijk waren de verschillen in de C1 Racing Cup klein, ondanks de lengte van de races. Op zaterdag, aan het einde van de 360 minuten die op het menu stonden, bedroeg het verschil tussen de #299 van BE GSL Racing 1 in de handen van Federico Nardi, Louis Gysembergh en Evan Becerra en de #228 Gaban Motorsport van Andy Gaban, Ian Vaeremans, Maxime en Lancelot Alsteens zo’n… negen seconden. De Gaban-clan deed het niettemin goed, want hun directe rivalen in de strijd om de titel, de #264 TC Racing by Kimy RT van Thierry Le Leu en Christophe Devis, evenals de #223 Kimy Racing van Arnaud en Régis Matot, Gaël Frère en Julien Lefevre-Bauthière, moesten genoegen nemen met de zesde en negende plaats in de race op de eerste dag. Voor hen vonden we de #276 Oeste Kart Verde van Mathias Ronzani, Tristan Földesi en Calvin De Groot, de #219 KMD 219 van Chloé Van Hove, Thomas Vanloocke en Jordan Donnay, en de #282 BRV-Racing van Jentsen en Darragh Adriaenssens. Bij het vallen van de geblokte vlag scheidden minder dan een minuut de #219, de #282 en de #264, van close racing gesproken.
 
Een bewijs van de voorbeeldige betrouwbaarheid van de kleine C1-wagens: slechts één auto, de #225 Ecurie Francorchamps by BR2 van Jérémy Mathys, Jonathan Dufrasne, Arnaud en Xavier Vandermeulen, haalde de finish niet.
 
De volgende dag, op zondag, vierde het Gaban Motorsport-team de titel in stijl. Gaban, Vaeremans en de gebroeders Alsteens deden perfect wat ze moesten doen en ze versloegen de #299 BE GSL Racing 1, de winnaar van de dag ervoor, met maar liefst één ronde verschil. Het was dus game, set en match voor de witte wagen!
 

Oeste Kart Verde - C1 Racing Cup
Oeste Kart Verde – C1 Racing Cup

Opnieuw was het de #276 Oeste Kart Verde die de top 3 vervolledigde door in de sprint de twee BRV-Racing-auto’s, de #266 van VER-George-Visser en de #282 van Adriaenssens-Adriaenssens te verslaan. De #223 Kimy Racing van de broers Arnaud en Régis Matot, Gaël Frère en Julien Lefevre-Bauthière eindigde dit keer als zevende, ook voor de #219 KMD 219, terwijl de #264 TC Racing by Kimy RT genoegen moest nemen met de achtste plaats.
 
Gaban Motorsport heeft dus zijn C1 Racing Cup-kroon behouden. Een titel die des te meer deugd doet omdat hij werd behaald aan het einde van een seizoen waarin de winnaars op Zolder, Magny-Cours en Spa-Francorchamps allemaal naar verschillende namen luisterden!
 
Laten we hopen dat de C1 Racing Cup in 2024 een uitstekende start kan nemen en zijn status als ideaal en betaalbaar lanceerplatform voor alle beginnende motorsporters, jong en oud, kan bevestigen…

C1 Racing Cup
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 21 november 2023.
  • St. Paul

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment