Croix-en-Ternois: Het gaat spannen tussen Gaban Motorsport, Kimy Racing en TC Racing in de C1 Racing Cup

Louise de Graaf


Croix-en-Ternois: Het gaat spannen tussen Gaban Motorsport, Kimy Racing en TC Racing in de C1 Racing Cup – Autosport.be

van der Horst
C1 Racing Cup
C1 Racing Cup

Met niet minder dan 26 C1 Racing Cups op de deelnemerslijst van de laatste meeting van de competitie 2023, op het circuit van Croix-en-Ternois in de Franse regio Pas-de-Calais, is de spanning zonder meer verzekerd. Bovendien is er niet alleen de strijd om de zege, maar ook het titeldebat is verre van over en dat voor het laatst op het korte circuit van Croix-en-Ternois in het noorden van Frankrijk.

De #228 Gaban Motorsport op Zolder, de #299 BE GSL Racing 2 op Magny-Cours, de #223 Kimy Racing na 12 uur racen op Spa en de #248 KG Racing by Beaufort op het moment van de rode vlag in datzelfde evenement: het lijdt geen twijfel dat het sportieve seizoen 2023 in de C1 Racing Cup ons al op het puntje van de stoel heeft gehouden. Als gevolg daarvan is de strijd om de titel voor de start van de slotraces in het Franse Pas-de-Calais nog volledig open. Andy Gaban en de jonge Ian Vaeremans (Gaban Motorsport) tellen 365 punten, tegenover 357 voor Arnaud en Régis Matot (Kimy Racing) en 306 voor Thierry Le Leu en Christophe Devis (TC Racing by Kimy Racing Team). Met maar liefst nog 200 punten te verdelen tijdens het slotweekend, is het duidelijk dat alles nog mogelijk is!
 
We hoeven dus niet echt te zoeken naar de favorieten voor het komende weekend. In de #228 krijgen Gaban en Vaeremans opnieuw gezelschap van Lancelot en Maxime Alsteens, terwijl de gebroeders Matot het gezelschap krijgen van Gaël Frère en Julien Lefevre-Bauthière in de #223. Le Leu en Devis delen het stuur van de #264.
 

C1 Racing Cup
C1 Racing Cup

Er kan gerekend worden op een groot aantal andere favorieten die het de titelpretendenten moeilijk zullen maken en op die lijst staan de #19 KMD 219 van Thomas Vanloocke, Chloé Van Hove en Jordan Donnay, de #257 Mecaperformance van Christophe Cagnina en Romain Demeyer, de # 266 BRV-Racing van Bruno VER, Frédéric George en Beitske Visser uit Nederland, de #276 Oeste Kart Verde van Mathias Ronzani, Tristan Földesi en Calvin De Groot, de #282 BRV-Racing van Jentsen en Darragh Adriaenssens en de #299 BE GSL Racing 1 van Federico Nardi, Louis Gysembergh en Evan Beccera. 
 
Het is een verre van volledige lijst, want sommige teams wachten nog op bevestiging van hun aanwezigheid in Croix-en-Ternois.
 
Kortom, zoals de traditie het voorschrijft, zijn het de details die het verschil zullen maken aan het einde van de twee wedstrijden over zes uur, op beide dagen voorafgegaan door een kwalificatiesessie van 75 minuten die om 9 uur ‘s ochtends begint. En nu kan er geracet worden!

C1 Racing Cup
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 16 november 2023.
  • Skylimit Events

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment