CER: Neuville leidt, Rovanperä bijna kampioen

Louise de Graaf


CER: Neuville leidt, Rovanperä bijna kampioen – Autosport.be

van der Horst
Thierry Neuville - Hyundai i20 N Rally1 Hybrid
Thierry Neuville – Hyundai i20 N Rally1 Hybrid

Thierry Neuville doet een gooi naar de zege in de Central European Rally, de voorlaatste manche van het WRC. Ondertussen is Kalle Rovanperä bijna voor de tweede keer op rij wereldkampioen, na een crash van Elfyn Evans.

  • STX Motorhomes
Het blijft een geanimeerde rally daar op de grens tussen Tsjechië, Duitsland en Oostendrijk, ook op zaterdmiddag. Thierry Neuville (Hyundai) werkte vanochtend in geen tijd een halve minuut weg van zijn achterstand op Kalle Rovanperä (Toyota). De Fin ging even van de baan, en legde daarna de focus op zijn kampioenschap. Zijn titelkansen zijn een pak groter geworden na de opgave van Elfyn Evans (Toyota). Ook de Welshman dook het decor in. De kans dat de titel Rovanperä ontglipt is ontzettend klein. Daarvoor zou hij ook al bijna moeten opgeven, en zou Evans flink moeten scoren op de Power Stage.

Neuville trekt er zich weinig van aan. Hij heeft 11.1 seconden voorsprong op de regerende wereldkampioen. Ott Tänak volgt al bijna op anderhalve minuut. Sébastien Ogier (Toyota) is vierde op ruim twee minuten nadat hij gisteren al uit de strijd werd geslagen door een lekke band. Teemu Suninen (Hyundai) is mooi vijfde, voor Takamoto Katsuta (Toyota) en Grégoire Munster (Ford). De Belg laat zich van tijd tot tijd positief opmerken, met onder meer een knappe vierde tijd, net voor de lunch.

Ook in WRC2 regent het opgaves en lekke banden. Emil Lindholm leidt met een kleine bonus op Adrien Fourmaux en Nicolas Ciamin.

Foto: Hyundai Motorsport
Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 28 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Central European Rally.
  • Hamofa Performance

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment