Boutsen VDS op jacht naar de zege met Mercedes

Louise de Graaf


VDS versus WRT, het was een duel waar we tijdens het voorbije decennium meermaals duimen en vingers van afgelikt hebben. Na het vertrek van graaf Marc van der Straten eind 2015, verdween het Belgische duel aan de top van het klassement van de 24 Uur van Spa. Tijdens het voorbije seizoen ontstond weliswaar de alliantie tussen Boutsen en VDS, maar meestrijden in het algemene klassement was nog niet de bedoeling.

Boutsen VDS
Boutsen VDS

Daar komt in 2024 verandering in. Het team van Olivier Lainé en Olivia Boutsen brengt twee exemplaren van de Mercedes-AMG GT3 naar de tien wedstrijden van de GT World Challenge Europe, met als hoogtepunt uiteraard de 100ste verjaardag van de 24 Uur van Spa. Eén wagen komt uit in de Pro-klasse met fabrieksrijders van het merk, de tweede inschrijving gebeurt vermoedelijk in Gold of Silver.

Naast Boutsen VDS, met Mercedes, en W Racing Team, met BMW, doet in principe nog een derde, Belgische team een gooi naar de algemene zege in Spa. Comtoyou Racing kondigde al enkele maanden geleden een nieuwe samenwerking aan met Aston Martin.

Het seizoen start begin april met een wedstrijd van drie uur in Paul Ricard. De eeuweditie van de 24 Hours of Spa vindt plaats op 29 en 30 juni.

Foto’s: Boutsen VDS

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment