Amaury Cordeel ook in 2024 in Formule 2 met Hitech Pulse-Eight

Louise de Graaf


Amaury Cordeel ook in 2024 in Formule 2 met Hitech Pulse-Eight – Autosport.be

van der Horst
Amaury Cordeel
Amaury Cordeel

Na een lastig jaar in 2022, ging het Amaury Cordeel in 2023 ook niet voor de wind. De Antwerpenaar maakte de overstap van Van Amersfoort Racing naar Invicta Virtuosi Racing, maar kon ook daar niet zijn stempel drukken. Toch krijgt Cordeel nog een derde kans, ditmaal bij Hitech Pulse-Eight.

  • Dreamdrive
Amaury Cordeel - Virtuosi
Amaury Cordeel – Virtuosi

2023 voelde aan als een herhaling van het jaar ervoor. Cordeel kende de nodige pech en foutjes, waardoor hij maar acht punten over het hele seizoen kon scoren, met tweemaal een achtste plek in de feature races in Zandvoort en Monza. Niet genoeg voor Virtuosi, dat besloot om zijn hele rijdersbezetting te wijzigen voor 2024. Cordeel was weliswaar aanwezig tijdens de afsluitende testdagen in Abu Dhabi, maar met zijn nieuw team: Hitech Pulse-Eight.

Zij blijken overtuigd van zijn kunnen, aangezien hij veel kilometers afmaalde voor het team en een vijfde tijd produceerde, en besloten de Antwerpenaar op te nemen in hun programma. Bij Hitech zal hij naast Paul Aron plaatsnemen. De Est komt over van Formule 3, waar hij als derde eindigde in de puntenstand.

Foto’s: Hitech Grand Prix – Racing International Photography
Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 2 op zaterdag 2 december 2023.
  • De Swert Opticiens

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment