Abu Dhabi: Jack Doohan pakt pole voor formule 2 hoofdrace

Louise de Graaf


Abu Dhabi: Jack Doohan pakt pole voor formule 2 hoofdrace – Autosport.be

van der Horst
Théo Pourchaire - ART GP
Théo Pourchaire – ART GP

Dit weekend wordt tijdens het laatste formule 2 weekend van het jaar beslist wie de titel pakt, Théo Pourchaire (ART GP) of Frederik Vesti (Prema). Vesti deed al zeker de beste zaak tijdens de kwalificatie in Abu Dhabi, hij reed er de negende tijd terwijl Pourchaire niet verder geraakte dan de veertiende plaats. Bovendien mag Vesti, door de omgekeerde grid, de sprintrace aanvatten van op de eerste startlijn. Amaury Cordeel (Virtuosi) sloot zijn kwalificatie af met de achttiende tijd.

Jack Doohan - Virtuosi
Jack Doohan – Virtuosi

De snelste in de kwalificatie was echter Jack Doohan (Virtuosi), de teamgenoot van Cordeel met een ronde in 1:35.567. Hij mag de laatste race van het jaar van op de pole mag aanvatten en krijgt Victor Martins (ART GP), die twee tiende seconde moest toegeven, naast zich.  Kush Maini (Campos), Zane Maloney (Carlin) en Ayumu Iwasa (DAMS) maakten de top vijf vol. Enzo Fittipaldi (Carlin), die de tiende tijd klokte, mag starten van op de pole bij de sprintrace.

Foto’s: Georges De Coster
 
Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op vrijdag 24 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Abu Dhabi.
  • Skylimit Events

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment