4H Sepang: Tweede podium voor Gilles Magnus en Saintéloc Racing

Louise de Graaf


Pure Rxcing - Porsche 911 GT3-R (992)
Pure Rxcing – Porsche 911 GT3-R (992)

Net als gisteren vertrok Alban Varutti als een pijl uit een boog. De Fransman gaf zo de indruk dat zijn team opnieuw naar de zege zou rijden. Dat was echter buiten een drive through penalty gerekend, vanwege een inbreuk op de safety car-procedure. De Porsche van Pure Rxcing Porsche, met Joel Sturm, Alex Malykhin en Klaus Bachler, nam het commando over. Christopher Haase oefende zoveel druk uit als hij kon in de slotfase, maar strandde op minder dan een seconde. Het laatste plekje op het GT podium werd ingenomen door de Optimum Motorsport McLaren van Rob Bell, Ollie Millroy en Mark Radcliffe.

In LMP2 waren vooral de laatste twee safety cars van belang. 99 Racing, de winnaar van gisteren, werd teruggeslagen omdat de pitlane op het verkeerde moment werd gesloten. Het resultaat was een duel tussen de bolides van CrowdStrike Racing by APR en Proton Competition. Tijdens de laatste neutralisatie nam eerstgenoemde echter definitief afstand. Julien Andlauer, René Binder en Giorgio Roda moesten uiteindelijk zelfs tevreden zijn met de derde plaats, achter Louis Delétraz, Nikita Mazepin en Ahmad Al Harthy (99 Racing).

Tot slot ging de winst in LMP3 naar CD Sport met Nick Adcock, Michael Jensen en Fabien Lavergne. Ze profiteerden van een drive through voor COOL Racing, dat de auto na een pitstop op een onveilige manier liet vertrekken. Alexander Bukhantsov, Danial Frost en James Winslow finishten na hun bestraffing op de derde plek, achter Julien Gerbi, Dan Skocdopole en Mihnea Stefan (Bretton Racing).

De eerste twee wedstrijden van het kampioenschap zijn afgewerkt, er zijn er nog drie te gaan. De eerstvolgende vindt begin februari plaats op het circuit van Dubai.

Foto’s: Asian Le Mans Series

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment