4H Sepang: Saintéloc Racing en Gilles Magnus domineren eerste race Asian Le Mans Series

Louise de Graaf


Magnus en zijn team benaderden in Maleisië de perfectie. Samen reden ze eerste naar de pole, om die vervolgens zonder problemen om te zetten in een zege. Magnus’ teamgenoot Alban Varutti controleerde in de startfase en ook bij de herstart na een safety car-interventie, opende onze landgenoot al snel een kloof met de rest van het veld. Even moesten ze hun koppositie afstaan tijdens een tweede safety car, maar aangezien het Franse team slim genoeg was om meteen over te schakelen naar regenrubbers, werd die mindere fase snel weggewerkt.

De race werd in het laatste kwart gestaakt, aangezien de regenval te zwaar werd om door te gaan. Een eerste succes was zo een feit, op een podium dat volledig door Audi werd bezet. Attempto Racing met Dylan Pereira, Alex Aka en Andrey Mukovoz eindigde als tweede, terwijl de tweede Saintéloc Racing Paul Evrard, Dennis Marschall en Bihuang Zhou het podium vervolledigde.

Spannende strijd in het algemene klassement
99 Racing - Oreca 07 Gibson
99 Racing – Oreca 07 Gibson

In LMP2 mocht TF Sport vanaf pole starten, maar een toprace werd het niet voor het Britse team. Duqueine Team werd in de eerste wedstrijdhelft de voornaamste protagonist, maar hun dominantie werd tenietgedaan door een uitstap in de grindbak. Uiteindelijk draaide de race uit op een duel tussen Proton Competition en 99 Racing. Eerstgenoemde viel weg toen de teams naar regenbanden moesten overschakelen.

99 Racing-rijder Louis Déletraz werd op dat moment onder druk gezet door Mathieu Vaxivière (AF Corse), maar door de natte baan gleed de Fransman in het grind. Hij kon zijn weg voortzetten, maar de vogel was gaan vliegen. Toen de rode vlag werd bovengehaald, was 99 Racing zeker van de eerste plek, de eerste voor Al Harthy en Mazepin in een prototype. Vaxiviere, François Perrodo en Alessio Rovera eindigden als tweede, terwijl DKR Engineering met Tom Dillmann, Laurents Hörr en Alexander Mattschull als derde geklasseerd werden.

In LMP3 ging de winst naar Cool Racing met Alexander Bukhantsov, Danial Frost en James Winslow, die een voorsprong van meer dan een minuut hadden. CD Sport met Nick Adcock, Michael Jensen en Fabiene Lavergne haalden het nipt in de strijd voor de zilveren medaille van de Ligier van Bretton Racing met Julien Gerbi, Dan Skocdopole en Mihnea Stefan.

Morgen staat de tweede wedstrijd op het programma, die plaatsvindt om 7 uur Belgische tijd.

Foto’s: Asian Le Mans Series

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment