18 GT3’s bevestigd voor het FIA WEC – Audi en Mercedes vallen uit de boot

Louise de Graaf


18 GT3’s bevestigd voor het FIA WEC – Audi en Mercedes vallen uit de boot – Autosport.be

van der Horst
De Ford Mustang GT3 in de Le Mans-paddock
De Ford Mustang GT3 in de Le Mans-paddock

Naast de Hypercars werden ook de merken voor de gloednieuwe LMGT3-klasse van het FIA WEC bekend gemaakt. Daar werden achttien wagens geselecteerd, verdeeld over negen merken. Gezien er elf constructeurs een aanvraag hadden ingediend, was het zeker dat twee ervan een negatief antwoord zouden krijgen. De pineuten in dit verhaal zijn Audi en Mercedes.

  • Skylimit Events
Pratt Miller Motorsports - Corvette Z06 GT3.R
Pratt Miller Motorsports – Corvette Z06 GT3.R

Indien een constructeur reeds een wagen van hetzelfde merk of zustermerk in de Hypercar-klasse had rijden, was die al verzekerd  van een plekje in de nieuwe GT3 klasse. Dit gold voor BMW met Team WRT, Corvette via Cadillac/GM met TF Sport, Ferrari met Vista AF Corse, Lamborghini met Iron Lynx en Iron Dames, Porsche met Manthey Racing en Manthey PureRxcing en Lexus via Toyota met AKKODIS ASP Team. Hiermee waren al meteen zes van de beschikbare plaatsen bezet en bleven er nog drie vacant. Hiervoor kwamen vijf merken in aanmerking en de keuze ging naar Aston Martin met Heart of Racing en D’Station Racing, Ford met Proton Competition en McLaren met United Autosports. Aan pilotenzijde zijn er al een aantal namen bekend waaronder Valentino Rossi bij Team WRT, maar voorlopig staan er nog geen Belgen bij.

#25 Saintéloc Audi - Niederhauser/Gachet/Mies
#25 Saintéloc Audi – Niederhauser/Gachet/Mies

Hiermee vallen Audi en Mercedes af en dat heeft voor beide merken ook de nodige gevolgen. Zo komen beide merken niet in aanmerking voor deelname aan de 24 Heures du Mans, maar mogen ze ook niet deelnemen aan de European Le Mans Series, die eveneens georganiseerd wordt door de ACO. Bij Audi hoopte men nog op een slot met Saintéloc Racing, terwijl Mercedes met Getspeed aangemeld was.

— Deelnemerslijst FIA WEC 2024 —

Foto’s: Arne Simons – Pratt Miller Motorsports – Geert Franquet
Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op maandag 27 november 2023.
  • LTF

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment